MARKETING PIRAMIDE

Door Karian | 24 MEI 2019 | MAGISCHE MARKETING

Heb jij helder wat jouw meest high-end aanbod is?

Jouw meest waardevolle traject of training die de meeste impact gaat geven bij je klanten/clienten?

Dat aanbod wat best een investering is, maar waarvan de waarde gelijk staat aan de transformatie kracht en omdat het zo een compleet programma is?

En misschien nog wel belangrijker; heb jij inzichtelijk hoe jouw (potentiële) klant uiteindelijk jouw high-end aanbod gaat kiezen?

Wel handig om te weten toch; de route die jouw klant gaat afleggen om van A naar Z te gaan!

Ik help je daar vandaag bij om dit in kaart te brengen middels de MARKETING PIRAMIDE. Hieronder staat ie uitgelegd en kan je dus gelijk je eigen piramide maken.

LOW END – Potentiële klanten stappen als het ware onderin in je piramide, in het middle-end gedeelte. Het gedeelte van jouw aanbod dat zich hier bevindt is gratis, of voor een kleine prijs beschikbaar. Door aanbod te maken wat gratis is of voor een kleine prijs (zoals ebooks, challenges, webinars, gratis intake-sessie en introductie workshops) laat je veel mensen tegelijkertijd kennis maken met jouw methode. Denk aan aanbod tussen de €0 en €50. 

Het is een middel om aan de zichtbaarheid bij je potentiële klanten te werken. Zodat méér mensen je als expert gaan zien. Je de mensen als het ware al een beetje kan verleiden om meer van je te willen.

Het is makkelijker om jouw ideale klant via een low-end aanbod binnen te halen dan gelijk een high-end aanbod voor te schotelen als ie je nog niet kent!

MIDDLE-END – Natuurlijk verloop is dat je klant daarna in het middle-end segment stapt. Hierin zit kloppend aanbod dat tussen je low-end en high-end aanbod zit. Bijvoorbeeld een groepstraject of een online training. Iets dat je klant al een flink stuk verder helpt, je leert ‘m nog meer de basis van jouw methode en geeft verdieping. 

Denk bijvoorbeeld aan iets van €50 – € 300, afhankelijk van de prijs van je high-end aanbod natuurlijk.

Hier bedien je iets minder klanten dan in het low-end gedeelte, want er zijn er vast een paar afgevallen die toch niet voor jou gaan. It happens!

HIGH END –  Hierin zitten jouw 1-op-1 trajecten en pakketten. Dat betekend dus dat het jouw individuele tijd kost. Tijd = beperkt en niet vermeerbaar = en dus vraag je hier meer geld voor. 

Bedenkt eens met wat voor pakket jouw klant het meeste is geholpen. Wat kan je allemaal bieden voor maximale transformatie in een vip-traject? Zit daar bijvoorbeeld, naast 12 sessies, wekelijkse check-ins via whatsapp in of 3 compleet verzorgde retreats?

In dit gedeelte bereik je weer minder klanten dan via je middle-end aanbod. 

GROEIEN: Weet dat je altijd kan groeien in je piramide. Misschien heb je nu nog geen high-end aanbod maar kan je over een tijdje een middle-end aanbod upgraden door er meer waarde aan toe te voegen zodat het een high-end aanbod gaat zijn.

OPDRACHT: Heb je al super veel verschillende type sessies, workshops, trajecten en gratis weggevers die passen bij je ideale klant? Pak dan een groot vel, maak daar een piramide op met 3 lagen. Vul de piramide met al jouw aanbod op losse post-it. Zo creëer je orde in de overvloed en kan je beter het pad van je klant richting aankoop ( that big YES) van je high-end aanbod uitstippelen.

HULP NODIG? Wil je graag dat ik met je meekijk naar je marketing piramide en zo je klanten slimmer kan bereiken en beter kan helpen? Boek dan een gratis 30 minuten strategie sessie met mij hier
(Ja, dat is een low-end aanbod van mij, maar niet minder waardevol!)

CHECK VOOR MEER INZICHTEN

COPYRIGHT 2019 ENTER THE WELL | ALGEMENE VOORWAARDENPRIVACY STATEMENT

ONTDEK JOUW SUCCES FORMULE

   

In dit gratis ebook & dobook deel ik de 9 voorwaarden die jou gaan helpen bij het realiseren van al je business dromen & doelen.

Het ebook verschijnt zo in je mailbox! Ik heb nog een cool aanbod voor je: http://bit.ly/2CNpaLC