LOW HANGING FRUIT

Door Karian | 3 MEI 2019 | MAGISCHE MARKETING

Ik hoor van vele coaches, spirituele trainers en alternatieve therapeuten dat ze marketing maar wát spannend vinden. Er niet echt kaas van hebben gegeten. Zich er onzeker over voelen of het zelfs een vies woord vinden.😣.

Marketing als iets wat niet mag. En die perceptie vind ik zo jammer. Want wat als je marketing leuk zou gaan vinden. Als het je het beter snapt & uiteraard de meest logische elementen van marketing vóór JOU zou laten werken. #bewustebusinessboost

In plaats van dat het daunting is en je het gevoel hebt dat je erachter aanhobbelt. Ik help je daar graag bij en geloof dat jij ook marketing moeitelozer kan inzetten. Daarom start ik een serie waarin ik je stapsgewijs door verschillende marketing modellen & business strategieën leidt. Je meer vertel over veelgebruikte marketing termen en technieken. Alles zodat jij geïnspireerd word en de tools naar jouw smaake kan cherry-picken en voor je eigen positionering, zichtbaarheid en groei gaat inzetten. Het je eigen maakt en er je voordeel mee doet!

Vandaag de eerste -drum roll please- 🥁🥁🥁. ”Low Hanging Fruit’’, dat is zo’n marketing/sales term waar jij je voordeel mee kan doen. Ik heb ‘m laatst nog gebruikt in een gesprek met klant L. waarbij ik haar hielp om helderheid te creëren in de volgende logische stap qua aanbod. Door de vragen die ik haar stelde mbt Low-Hanging-Fruit heeft zij een nieuw aanbod gecreëerd wat beter bij haar manier van werken werkt en -niet geheel onbelangrijk- er gelijk een paar van verkocht.

Zie een appelboom voor je. 🍎Veel blaadjes, wat bloesem en ook wat appels. Sommige zijn nog groen en hard. Andere hebben al een blos en zijn zo juicy dat ze laag hangen omdat ze zo zwaar zijn. Ready to be picked! Dat is dus low-hanging-fruit.

En deze metafoor kan je ook gebruiken voor je eigen business en je aanbod. Identificeer wat rijp is en wat nog meer tijd nodig heeft.
>  Voor welke kansen is het NU het moment om ze te plukken?
> Welke ‘’appels’’ (=aanbod) kan je met een quick-fix rijp maken (=optimaliseren) zodat je klanten ze gaan plukken?
> Of welke klanten kan je met een klein zetje helpen een nieuwe training of sessie-pakket bij je af te nemen?
> Welk idee heb je al een tijdje maar moet je NU omzetten in een concreet aanbod omdat het NU bij de vraag uit de markt past en zeker verkocht gaat worden?
> Welke verkooppagina of weggever kan je op korte termijn verbeteren zodat het mer klanten aantrekt?

Laaghangend fruit is iets wat op korte termijn en gemakkelijk gerealiseerd kan worden zodat je direct resultaat boekt. Try-it, om na de zoveel weken je LWF-bril op te zetten. En op deze manier naar je bedrijf, aanbod en potentiële klanten te kijken.

Zie de mogelijkheden voor optimalisatie en nieuwe kansen. En dus meer omzet. And, there is no shame in that!

COPYRIGHT 2019 ENTER THE WELL | ALGEMENE VOORWAARDENPRIVACY STATEMENT

ONTDEK JOUW SUCCES FORMULE

   

In dit gratis ebook & dobook deel ik de 9 voorwaarden die jou gaan helpen bij het realiseren van al je business dromen & doelen.

Het ebook verschijnt zo in je mailbox! Ik heb nog een cool aanbod voor je: http://bit.ly/2CNpaLC