HET AIDA MODEL

Door Karian | 31 MEI 2019 | MAGISCHE MARKETING

Het AIDA-Model gaat niet over de opera met Ethiopische prinses Aida… 

Maar juist over de stappen die jouw klant doormaakt in het proces van ”kennismaken met” tot aan ”aanschaf van” jouw aanbod, sessie, of workshop.

Waar staat AIDA voor?
Awareness: Je potentiële klant ziet je merk en je aanbod ergens voorbij komen. 
Interest: Je potentiële klant voelt wel wat voor jouw aanbod en haar interesse is gewekt om er meer van te willen weten.
Desire: Je potentiële klant voelt zich aangesproken door je aanbod en voelt verlangen om van ”leuk vinden” naar ”ik wil het” te gaan.
Action: Je potentiële klant onderneemt actie en  belt je op of meld zich aan. 

Dit marketing model helpt jou te identificeren hoe en wanneer je kan communiceren met je potentiële klant in elke fase van het aankoopproces.

Hieronder deel ik wat vragen met je die op weg gaan helpen om een aanbod-specifieke campagne te maken! 

AWARENESS – Hoe maak ik kopers bewust van mijn aanbod? Hoe staat het ervoor met m’n bedrijfs-bekendheid onder de potentiële kopers? Welke tools en platformen gebruik ik? En welke boodschap deel ik?

INTEREST – Hoe ga ik hun interesse wekken? Wat is mijn content strategie? Is Social Proof handig? Hoe maak ik deze informatie bekend en waar? Via video, testimonials, social advertising, 1:1 benadering, nieuwsbrieven?

DESIRE – Op welk verlangen van de klant speel ik in? Wat maakt dit aanbod begeerlijk? Hoe ga ik dit verlangen nog meer aanwakkeren? Hoe verbind ik op een persoonlijke manier zodat er een emotionele band ontstaat? Is het de tijd om tips & adviezen te delen? Een introductie webinar of workshop geven, past dat?

ACTION – Wat zijn de call-to-actions (bv ”meld je nu aan”, of ”klik hier om in te schrijven”)? En waar plaats ik die? Hoe maak ik aanmelden/kopen zo laagdrempelig mogelijk? Welke marketing kanalen gebruik ik? Denk aan sales-pages, nieuwsbrieven, contact formulieren, email contact. 

HULP NODIG? Wil je graag dat ik met je meekijk naar je marketing strategie en jij zo je klanten slimmer kan bereiken en beter kan helpen? Boek dan een gratis 30 minuten strategie sessie met mij hier

CHECK VOOR MEER INZICHTEN

COPYRIGHT 2019 ENTER THE WELL | ALGEMENE VOORWAARDENPRIVACY STATEMENT

ONTDEK JOUW SUCCES FORMULE

   

In dit gratis ebook & dobook deel ik de 9 voorwaarden die jou gaan helpen bij het realiseren van al je business dromen & doelen.

Het ebook verschijnt zo in je mailbox! Ik heb nog een cool aanbod voor je: http://bit.ly/2CNpaLC